Позашкілля за здоровий спосіб життя!

Інститут садівництва НААН, в особі головного наукового співробітника Валентина Москальця, керівника гуртка “Юний агроеколог” ВЦТДЮ, та завідуючої лабораторії селекції та технології вирощування ягідних культур Тетяни Москалець, керівника гуртка “Еколого-біологічний”, провели дегустацію продуктів здорового харчування (купажованого ожинового, яблучно-теренового і калиново-яблучного соків та кизилово-ожинового і кизилово-теренового сиропів) для працівників Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва. Продукти здорового харчування, виготовлені на натуральній основі з плодів малопоширених плодово-ягідних культур (кизилу, калини, ожини, терену), офіційно пройшли успішне випробування на базі ТОВ «НЦ Український інститут вина» та ДП «Укрметртестстандарт».

Апробовані соки в результаті дегустації отримала високі бали, що свідчить про високі органолептичні та поживні властивості продуктів здорового харчування, виготовлених за новітніми технологіями під керівництвом головного наукового співробітника Інститут садівництва НААН, професора Олександра Литовченка.

Комісія підсумувала результати проведення апробації та одноголосно їх підтримала та запропонувала частіше проводити такі заходи впроваджуючи у навчальні заклади нові наукові розробки, схвалені на високому рівні, до раціонів харчування під егідою національної реформи, впровадженої Оленою Зеленською.