Skip to main content

Христос родився, Бог воплотився у Вифлеємській яскині

Неможливо уявити Різдво без коляди… Навіть сьогодні, у такий складний для країни час, діти намагаються створити радісні і щасливі моменти, аби відчути дух Різдва.

Вихованці гуртка «Рідне слово» Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва під керівництвом Наталії Каленюк заспівали народну колядку «Христос родився, Бог воплотився у Вифлеємській яскині», виконавши скорочений, оновлений варіант Василя Барвінського з Тернопілля за мелодією канадських українців.

Колядка не досить відома, але доволі ритмічна і життєрадісна. «Я ж особисто її почула років 25 тому… Нам з Канади прислали аудіокасету з записом українських колядок. Саме ця, відтоді запала мені в душу. Я довідалася, що, скоріше за все, її співала українська діаспора з Вінніпегу. Наша мелодія колядки трішки відрізняється від тієї, що в оригіналі. Там домінує такий протяжний церковний спів. А ми співаємо якраз так, як я колись чула» – поділилася керівник гуртка Наталія Анатоліївна.

Потрібно берегти цей скарб, нашу щиру коляду, наші колоритні звичаї та обряди. Колядуймо, віншуймо Христа, молимося за перемогу!