Skip to main content

Зустріч за круглим столом

Команда управління Державної служби якості освіти у Київській області на базі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова провела зустріч за круглим столом із теми: «Якість позашкільної освіти в умовах війни».

Учасниками заходу були представники Київської області: заступники голів територіальних громад, керівники та заступники керівників органів управління освітою терторіальних громад, директори, заступники директорів закладів позашкільної освіти Київської області.

У ході зустрічі обговорили питання щодо стану та розвитку якісної позашкільної освіти на рівні територіальних громад в умовах воєнного стану; ціннісних орієнтирів та ключових аспектів діяльності закладів позашкільної освіти; формування національної свідомості вихованців засобами еколого-натуралістичної роботи тощо.

Тетяна Стаменова, директор Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва, презентувала колегам діяльність очолюваного нею закладу, розкривши тему «Якісне позашкілля: взаємодія і партнерство закладу освіти на рівні громади». Тетяна Анатоліївна наголосила на важливості психологічної підтримки педагогів, здобувачів освіти та їх батьків в умовах сьогодення; відзначила ефективну співпрацю Центру творчості із закладами освіти громади, КЗ «Палац культури і мистецтв» ВМР та КЗ «Публічна бібліотека», на базі якої систематично проводяться майстер-класи педагогічними працівниками закладу для внутрішньо-переміщених осіб.

Позашкільники сьогодні допомагають Збройним силам України, волонтерять, виховують патріотів України, озброюють їх знаннями та розвивають творчий потенціал кожної дитини. Тому ми з впевненістю можемо говорити про високу якість позашкільної освіти, її перспективність та вагомість.