Skip to main content

«Пам’ятаймо Чорнобиль»

Вишнівський центр творчості дітей та юнацтва провів виховну годину «Пам’ятаймо Чорнобиль» для вихованців гуртків закладу та учнів Вишнівського академічного ліцею «Основа».

Захід, присвячений річниці Чорнобильської катастрофи, був організований з метою пам’яті та вшанування тих, хто віддав життя заради усунення наслідків цієї трагедії.

На захід були запрошені ліквідатори аварії – голова громадської спілки «Всеукраїнська спілка інвалідів Чорнобиля» Дерда Іван Іванович та його побратим, представник 731 окремого батальйону спеціального захисту Діжурний Ігор Кузьмич. Гості поділилися з ліцеїстами та гуртківцями спогадами тієї трагічної весни. Розповідали про величезний ризик, який вони взяли на себе, як і сотні інших борців з «мирним атомом», щоб захистити населення від страшних наслідків аварії. Шановані запрошені дали дітям унікальну можливість зрозуміти, як важливо бути готовими до дій у кризових ситуаціях та зберігати спокій, працювати як команда.

В зв’язку з постійними загрозами з боку країни-агресора застосувати ядерну зброю в Україні кожен вже розуміє наслідки таких дій. Тому варто бути обізнаними, щоб убезпечити себе та врятувати життя. На виховну годину був запрошений співробітник КП «Муніципальна безпека» Мурий Олег Анатолійович щоб розповісти дітям про те, яку ж небезпеку несе ядерний удар, як дізнатися про небезпеку та як вберегтися. Олег Анатолійович продемонстрував присутнім спецодяг, розповів про його призначення та закликав ні в якому разі не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Захід став важливим нагадуванням про те, що наш світ є надзвичайно вразливим, і що ми маємо знати про те, як діяти в кризових ситуаціях.

В ході проведення виховної години були показані кадри катастрофи, ліквідації її наслідків, а також фотографії, які стали нагадуванням про те, що події, що сталися 37 років тому, все ще мають вплив на наше життя.

Наприкінці заходу була організована інтерактивна гра, де учасники мали можливість застосувати засвоєний матеріал та перевірити свої знання про аварію на Чорнобильській АЕС. Гра допомогла учасникам краще зрозуміти складні процеси, які відбувалися в часи аварії, та нагадала про важливість безпеки та запобігання подібним трагедіям у майбутньому.