Skip to main content

Шаховий турнір у гуртку «Каїса»

Протягом листопада – грудня 2023 року проведено кваліфікаційний шаховий турнір у гуртку «Каїса» Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва, незважаючи на повітряні тривоги.

Тим паче, що заняття в нас проводяться в укритті ліцею «ІДЕАЛ». Доводиться сидіти у верхньому одязі, зате бігати під час тривог не треба.

Турнір проводився згідно навчального плану.

Ніщо так не підкріплює рівень гри в шахи і їх теорію як практична турнірна боротьба. Це також підвищує знання, уміння і навички шахової гри.

Коефіцієнт турніру – 4,29. В ньому, щоб виконати норму 4 розряду треба було набрати 7,5 очок із 13. В турнірі взяли участь 14 юних шахістів різної кваліфікації. Турнір проходив в цікавій і неочікуваній боротьбі.

Троє шахістів виконали норму 4 розряду і їм було вручено «Кваліфікаційні книжки спортсмена». Це Цюпа Павло, Цюпа Богдан і Горобей Іван. За підсумками турніру 1 місце зайняв Козлов Єгор, 2 місце – Козієнко Назар, 3 місце – Клочко Борис. Їм було вручено відповідні медалі і дипломи. Всім іншим учасникам були вручені дипломи за участь.

На урочистому підсумковому занятті відбулася гра між командами «Вишенька» і «Черешенька», яка закінчилась перемогою останньої з рахунком 4,5 на 2,5 очок.

Також проведено вікторину на шахову тематику, і не тільки, за правильні відповіді в якій учасники отримували маленькі призи.

В перервах між активностями діти насолоджувались різними смаколиками.

А розпочав це дійство шаховий король (Сало Даня) стуком посоха. Дякую  всім батькам в підготовці цього свята. Особливо, Сінкевич Юлії Петрівні та Цюпі Оксані Володимирівні.