Skip to main content

Європейські канікули

Вишнівський центр творчості дітей та юнацтва вкотре розпочав весняні канікули з подорожі до країн Європи, а саме до Угорщини, Австрії, Чехії та Німеччини.
За час подорожі юні мандрівники мали можливість ознайомитись з перлинами цих країн: Будапештом, Віднем, Прагою, Дрезденом. Екскурсоводи ознайомили подорожуючих з архітектурними пам’ятками міст та провели цікавими маршрутами.
Туристичний маршрут розпочався з міста Мішкольц, а саме з відвідування унікальних печерних купалень, в яких мандрівники отримали насолоду та відпочили від нічного переїзду, а далі – знайомство зі старовинним угорським містом Егер, з його історичними будівлями і архітектурою в стилі бароко.
Наступним в маршрутній карті був Будапешт – столиця Угорщини, з його визначними пам’ятками, казковими замками, Парламентом, Базиліком Св. Іштвана і Королівським палацом.
Відпочинок……… і знову в дорогу, нас привітно зустрічав Відень. Знайомство розпочалося із резиденції династії Габсбургів, далі була прогулянка по Віденській Рінґштрассе, огляд пам’ятника Марії-Терезії, Парламенту, Ратуші, Віденської опери і собору Св. Стефана.
Наступною була Прага, де під час оглядової пішохідної екскурсії відвідали головну історичну площу – Старомєстську, пройшли дорогою королів, стали свідками параду апостолів на старому астрономічному годиннику Орлої. «Празький замок» зачарував своєю величчю і красою. Знайомство зі столицею Чехії, завершилося прогулянкою на кораблику по річці Влтаві.
Фінальним акордом подорожі стала екскурсія столицею Саксонії – Дрезденом. Діти милувалися театральною площею та Дрезденською Оперою, красою палацового ансамблю в стилі бароко – Цвінгер та резиденцією династії Веттинів. Відвідали відому на весь світ картинну галерею «Alte Meister».
Зворотня дорога…кордон…переїзд Україною… і зустріч з найкращим місном світу – Вишневим. П’ять днів подорожі Європою назавжди залишаться в серці кожного мандрівника. Сподіваємося, що позитивних вражень та емоцій від поїздки вистачить надовго і наступні «канікули у Європі» будуть ще більш цікавими і змістовними для усіх любителів мандрувати.
Літо не за горами і ми вже плануємо нові маршрути.